Apua ja tukea poikkeustilanteessa

Päivitämme tänne ajankohtaisia Kempeleläisiä koskevia vinkkejä mistä voi hakea apua, ja ideoita lasten kanssa puuhailuun!

-Ruoka-apua tarvitsevat voivat jättää yhteystietonsa lomakkeella MLL Ruokajako -toiminta sivulla. Toimimme vapaaehtoispohjalla, vastaamme mahdollisimman pian. 

---

"Asetuksen 3 § 3 mom. mukaan opetuksen järjestäjällä on velvollisuus järjestää kouluateria siinä laajuudessa kuin se on mahdollista toteuttaa. Tämän perusteella kouluateria on järjestettävä ainakin lähiopetuksessa oleville oppilaille ja mahdollisuuksien mukaan myös muille oppilaille.

Kouluaterian merkittävyyden takia olisi tärkeää, että ateria voitaisiin tarjota mahdollisimman laajasti myös muille kuin lähiopetuksessa oleville. Harkinnassa tulee ottaa huomioon, ettei ruokailun järjestäminen aiheuta pandemian leviämistä tarpeettomasti. Opetuksen järjestäjä päättää kouluruokailun järjestämisen laajuudesta."  Opetushallitus

--

Kempeleen kunnan kouluruokailu etäopetuksessa oleville peruskoululaisille

SIVISTYS- JA HYVINVOINTIJOHTAJAN TIEDOTE 6.4.2020 / KOULURUOKAILU

Kouluruokailu etäopetuksessa oleville peruskoululaisille Tiedote 6.4. 2020 (täydentää tiedotetta kouluruokailusta 31.3.2020) 

Kunta tarjoaa viikosta 16 lähtien (ti 14.4-) perusopetuksen etäopiskelussa oleville mahdollisuuden kouluruokaan, mikäli huoltaja(t) arvioi, että oppilas tarvitsee päivittäisen kunnan järjestämän kouluruoka-annoksen. Oppilaan huoltaja ilmoittaa kouluaterian tarpeen kuntaan ottamalla arkisin yhteyttä ma-pe klo 9-15 joko numeroon 040-623 3287 tai 040-184 9166. Huoltajan tulee ilmoittaa myös, mikäli hän haluaa peruuttaa kouluaterian hakemisen.  

Saadakseen kouluaterian ti 14.4.2020 alkaen, huoltajan tulee ottaa yhteyttä annettuihin numeroihin to 9.4.2020 klo 12 mennessä. Niiden huoltajien, jotka ovat jo aiemmin ilmoittaneet oppilaan ruokailun piiriin, ei tarvitse tehdä asiasta uutta ilmoitusta. Lähtökohta on, että ruokapaketin/ruokapaketit noutaa yksi henkilö perheestä.

Kouluateria jaetaan jäähdytettynä ja annospakkaukseen pakattuna. Ateria sisältää pääruoan, ateriaa täydennetään mahdollisuuksien mukaan välipalakeksillä, hedelmällä tai vastaavalla. Mahdolliset allergiat ja erityisruokavaliot kerrotaan ilmoituksen yhteydessä.

Ruokapakkaukset jaetaan kirkonkylän (Kirkonkylän ja Santamäen koulujen oppilaat), Ylikylän (Ylikylän ja Ketolanperän koulujen oppilaat) ja Linnakankaan kouluilta (Linnakankaan oppilaat). Jakelu toteutetaan kolme kertaa viikossa seuraavasti:  

Maanantaina 13.00-14.30 (ma ateria) Tiistaina 13.00-14.30 (ti ja ke ateriat) Torstaina  13.00-14.30 (to ja pe ateriat)    

Annosten hakupisteet: - Kirkonkylän koulu: ovi 10 (käynti Kempelehallin puolella) - Ylikylän koulu: I-ovi (käynti uudelta parkkipaikalta miniareenan vierestä) - Linnakankaan koulu: F-ovi (sisäpiha)

Aterioiden kotiinkuljetusta ei järjestetä. Pyhäpäivinä ei ruokaa jaeta, eikä valmisteta.

Jakelun onnistumisen ehtona on, että pidämme yhdessä kiinni yleisistä poikkeusolojen ohjeista ja turvallisuudesta epidemian leviämisen hidastamiseksi. On erittäin tärkeää noudattaa yleisiä hygieniamääräyksiä ja muistaa pitää turvavälit ruokapaketteja noudettaessakin tartuntojen ehkäisemiseksi.

 

Marja-Leena Meriläinen
-Facebookiin on perustettu Kempeleen Naapuriapu -ryhmä:

https://www.facebook.com/groups/241257410380865/

Kempeleen oma Naapuriapu-ryhmä koronatilanteen vuoksi. Liity mukaan ja vinkkaa ystävällesikin. Lähimmäistä ei unohdeta vaikka hetkellisesti vaikeita aikoja elämmekin.