Perheliikunta

Perheliikunta kokoontuu sunnuntaisin Linnakankaan koulun vanhassa liikuntasalissa klo 9-10.30 (E-ovi) 

(koulujen loma-aikoina lomaillaan.) 

Kevätkausi 2024 käynnistellään sunnuntaina 7.1.2024

Perheliikuntavuoro on vapaaehtoisvoimin tuotettua matalan kynnyksen toimintaa lapsiperheille. Perheliikuntavuorolle ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. Toiminta on ilmaista ja kaikille avointa ja liikuntavuorolle voi saapua ja sieltä lähteä omaan tahtiin. Perheliikuntavuoron periaate on, että jokainen vanhempi / isovanhempi / lapsen huoltajana paikalle tuleva henkilö on vastuussa omasta lapsestaan. Perheliikuntavuoron vastuuhenkilö huolehtii puitteista, hän ei ole vastuussa 
paikalle saapuvista henkilöistä. 

Perheliikuntavuorolla on mahdollista pelata ja puuhata monenlaista, rekvisiittaa on temppuradan rakentamiseen ja jo itsessään koulun liikuntasali isona tilana antaa mahdollisuuden lapsille purkaa virtaa ja liikkua lapsen oman luovuuden mukaan. Jokainen vuoro toteutuu osallistujiensa näköisenä. Yhteisenä leikkinä lopussa on lasten suosikiksi noussut pimeähippa, jossa eriväristen lamppujen kanssa leikitään hippaa. 

Silloin kun osallistujia on paljon, on lapsen huoltajien huolehdittava lapsen turvallisuudesta. Huoltaja voi olla pienen lapsen kanssa leikkimässä, jolloin yhteentörmäyksiltä vältytään. Perheliikuntavuorolta kerätyn palautteen mukaan avoin toiminta on sitä, mistä osallistujat nauttivat. Lapsilla on paljon ohjattua toimintaa päiväkodin, koulun ja muiden harrasteiden kautta. 


Lapsille ”saako täällä oikeasti tehdä mitä vaan” on tervettä vaihtelua. Lapset ovat luonnostaan liikkuvaisia ja liikkuminen on myös mahdollisuus lapselle luovasti toteuttaa itseään. Eri-ikäiset ja erilaiset lapset nauttivat liikkumisesta yhdessä vanhemman kanssa. Toiminnan kautta lapsen ja vanhemman välinen vuorovaikutus rikastuu ja vahvistuu. 


Tervetuloa kanssamme jakamaan liikunnan riemua – muistathan että perheliikuntavuorolla kukin on vastuussa itsestään ja lapsestaan. Toiveita otetaan ilomielin vastaan ja jokainen vanhempi on tervetullut ohjaamaan osan perheliikuntavuorosta niin halutessaan. Yhteiset pelit syntyvät rohkeasti ehdottamalla ja lasten esittämiä toiveita pyrimme toteuttamaan parhaamme mukaan. :)