Perhelähtöistä apua ja tukea

MITÄ TEIDÄN PERHEELLE KUULUU?

Haluaisitko jutella lapsestasi? Mietityttääkö arjessa jokin? Olisiko tarpeen tutustua tarkemmin eri palveluihin? Tai haluaisitko ihastella arkenne ihanuutta? Huolet puolittuvat ja ilot tuplaantuvat, kun ne saa jakaa jonkun kanssa :)

Voit ottaa yhteyttä MLL:n tai kunnan työntekijään ja varata hetkisen yhteiselle keskustelulle. Voimme keskustella Lapset Puheeksi -menetelmää käyttäen tai ihan vapaasti. Sinä päätät. Keskustelut ovat ehdottoman luottamuksellisia!

Annika Ylitalo koordinaattori

MLL Pohjois-Pohjanmaan piiri

045 8531552, annika.ylitalo@mll.fi

Maikki Pöyskö varhaiskasvatuksen perheohjaaja

Kempeleen kunta

050 4636349, maikki.poysko@kempele.fi

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Perhelähtöisen avun ja tuen ohjausmalli Perhekahvilassa (PATO)

• Rakennetaan yhdessä MLL:n ammattilaisen, paikallisyhdistysten aktiivitoimijoiden, perhekahvilaohjaajien sekä kunnan lapsiperhepalvelujen kanssa yhteisen toiminnan malli perhekahviloiden keskusteluavun, neuvonnan ja ohjauksen tarpeisiin.​
  • Suunnitelmallista ja vahvaa yhteistyötä eri viranomaistoimijoiden kanssa, jotta MLL:n ammattilaisella on tiedossaan kunnassa toteutettava palveluohjauksen prosessi.​
  • Ammattilaisille (Viranomaisille) kootaan MLL:n toteuttaman perhekeskustyön tuottamat perheiden palvelut yhdeksi työkaluksi perheiden ohjaamisessa ja tukemisessa. -> Ammattilaiset (viranomaispalvelut) osaavat ohjata perheitä myös MLL:n tuottamien palveluiden piiriin. MLL:n tuottamat palvelut ovat osana perheiden palveluvalikkoa esimerkiksi Lapset Puheeksi –neuvonpidoissa.​
  • Kohtaamispaikkatoiminta esimerkiksi Perhekahvila on osa kunnan perhekeskustoiminnan kokonaisuutta: yhteistyö ja molemminpuolinen sitoutuminen​.
  • Vapaaehtoisilla perhekahvilaohjaajilla on saatavilla ammatillista ohjausta ja neuvontaa perhekahvilatoiminnan ohjaukseen​. Perhelähtöisen avun ja tuen ohjausmallin mukaisesti vapaaehtoinen voi ohjata tukea tarvitsevan perheen MLL:n ammattilaiselle, ja sitä kautta myös kunnan palveluihin.